2016 m. balandžio 15 d., penktadienis

Sveikiname Liną Nikiperavičių, 7d kl. mokinį, laimėjusį III-ją vietą 27-ojoje Lietuvos mokinių informatikos olimpiadoje

Sveikiname Liną Nikiperavičių, 7d kl. mokinį, laimėjusį III-ją vietą 27-ojoje Lietuvos mokinių informatikos olimpiadoje, kuri vyko balandžio 9-12 dienomis Prienų Žiburio gimnazijoje.  Balandžio 9-12 dienomis Prienų Žiburio gimnazijoje vyko  27-oji Lietuvos mokinių informatikos olimpiada.  Linas Nikiperavičius (7d) buvo jauniausias dalyvis  tarp 47 geriausių Lietuvos mokinių programuotojų. Dvi dienas po 5 val. mokiniai sprendė užduotis. Kiekvieną dieną turėjo išspręsti po 3 uždavinius C/C++ programavimo kalba. Dalyvių rezultatų lentelė buvo transliuojama internetu ir visi besidomintys galėjo gyvai stebėti, kaip sekasi mokiniams. 
 Laisvalaikiu mokiniai aplankė Pociūnų aerodromą. Mokiniams ir mokytojams buvo organizuota laisvalaikio programa Prienų sporto arenoje ir baseine Birštone, o gimnazijoje dalyviai galėjo aktyviai ilsėtis rėmėjų „Adform“ parengtoje laisvalaikio zonoje. Mokytojai dalyvavo Sauliaus Lapienio, Lietuvos nacionalinio atstovo ES programoje Horizon2020, Europos Kosmoso Agentūros (EKA) projekto SPACEOLYMP, skirto nacionalinių dalykinių olimpiadų dalyviams, pristatyme. Taip pat jiems buvo organizuota ekskursija į Prienų biblioteką.
Džiaugiamės ir didžiuojamės Linu, jo pasiektu laimėjimu ir tikime, kad jam tai tik sėkmingas startas tolimesniame progamavimo kelyje. 
IT mokytojos L.Gaižutienė ir V. Gedvilienė